Friday, November 21, 2008
sonata musim HUJAN???
c/o:
bagaikan siang tiada mentari
bagai malam tiada cahaya purnama
tanpamu tiada erti hidup berdua
ke akhir masa kau ku cinta..

bagaikan syurga tanpa bidadari
kau ibarat hembusan nafas terakhir
pulang sayang usah kau berpaling
disini ku pasrah menanti..

syahdunye dengar Vince AF1 nyanyi lagu ni kan??mmm..penah tgk tak drama WINTER SONATA ni??confirm meleleh air mata beb! jiwang gler,sedih tak terkire..huhu..

mmm..penulis bukannye nak promote drama ni sebenanye..tapi penulis nak kaitkan drama ni ngan satu kisah kat tempat penulis nih!mm..begini cerita nya..

pada suatu petang yang mendung-mendung kelabu(nak hujan la..) ade sepasang homosapiens ni(pasangan jiwang la nk jadikan cerita) berhajat nak berbasikal kat tempat penulis ni..tp yang pelik lagi jeliknye, ade wartawan repot kat penulis, walaupun nk hujan, yang mereka ni tetap mengayuh basikal sambil bermanje2(wah..romantik gtu!)

sweetnye..(bukan gambar sebenar)

tak lama kemudian, langit pon menangis(bahasa kiasan bagi hujan..wah!mantap bahasa penulis kan???) mengikut repoter,mereka ni tak la decide nak balik je teros,instead,mereka terus mengayuh dan mengayuh tanpa menghiraukn titisan2 hujan yang membasahi..hish! bajet sweet la! tp syg tak kene tempat la pulak..ish..ish..

ptg td penulis borak2 ngan si repoter ni,dgn selambanya dia cakap, "aku berani bet,diorang tak kawin nanti"..mm..penulis berfikir sejenak..mungkin betul katanye sbb pngalaman repoter ni mmg tak dapat disangkal oleh mane2 pihak..tapi tuhan je tau kan??

tak pe la..secara tuntasnya, dapatla penulis simpulkan bhw kalau nk bercintan-cinton,biarlah berpade2!nk bermanje2 ade batasnye!tapi kan lagi senang kalau hantar rombongan,teros nikah je??

hmm..again,jgn salah paham..penulis bukan nak mencaci pasangan homosapiens tu,penulis pon tak nak menyokong mane2 belah pihak,tp just nak ambik pngajaran yang tersirat!cinta tu buta!sekelip mata,boleh hilang semua! sebab cinta ramai merana..susah2 kahwin je!!!

pikir2 dan renung2 kan lah..

sampai berjumpa lagi!

PEaCE no war! (^-^)

astalavista!
posted by bukannamasebenar @ 12:49 AM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
 
~PROFILE~
My Photo
Name:
Location: Beringin Valley(bukan tempat sebenar), Dunia(bukan tempat sebenar)
~PREVIOUS POST~
~ARCHIVES~
~DISCLAIMER~
Semua nama yang digunakan dalam penulisan di blog ini adalah menggunakan bukan nama sebenar
~KUMPUL PENDAPAT~


ShoutMix chat widget

~CLOCK~
~CALENDAR~
~VISITORS INFO~

~KYUEM LINKS~
Template by
Blogger Templates