Saturday, December 27, 2008
MENANTI DAHAN MERANTI
Kumenanti
Terus menanti
Dan terus menanti
Namun kutahu kuharus berhenti menanti
Lantaran kalau kuterus menanti
Tak terupdatela blog ni nanti!

Best x pembuka kata penulis kali ni? Bersajak pula penulis ni. Biasala. Dah lama x bersajak-sajak ni. Tu x berapa best sgt tu! Sebenarnya penulis ni ternanti-nanti idea nk update blog ni. Tapi tula. X datang2 idea ni. Jadi penulis dok menaip jela ni. Kot2 sambil menaip ni idea tu datang. Hihi.

Baru 2 hari yg leps org2 beragama kristian menyambut perayaan krismas. Jadi x tlambt rasanya penulis mengucapkan slmt mnymbt hari krismas buat anda yg menyambutnya!

Nak dijadikan ceritanya, mcm biasala smbutn krismas ni. Ada Santa Claus kat shoping complex, ada nyanyi2, ada bg2 hadiah dan mcm2 la. Yang penulis rasa pelek dan jeleknya bile tgok ada antara penyanyi2 ni org melayu! Beragama Islam! Yang jadi Santa Claus tu takla penulis tau siapa. yela. Pakai baju santa claus kan.

Takla salah kite yg beragama Islam ni meraikan diorg yg bukn Islam ni. Tapi, salah untuk kita merayekan perayaan keagamaan mereka! Kalo sekadar mgucapkan Merry Christmas, g rumah terbuka diorg ke. Tak salah. Asalkan niat kita bukn nk mengakui kbnaran agama diorg tp skadar mnjalin psahabatan dan kharmonian dgn diorg.

Yg salahnya bile kite pulak yg lebih2 nya dari diorg! Kite pulak yg sibuk g nyanyi lagu2 krismas tu. Sibuk g jd Santa Claus dan sbgainya lg seolah-olah kite yg menyambut perayaan tu bukannya diorg!

Jd, penulis di sini ajakla kita sama2 mperbaiki diri kite. Kalo ada kawn2 atau sedara2 tlibat dlm hal2 ni, suhla diorg btaubat dan meningglkn mende2 ni supy akidah kite x tjejas! Dahla. Penulis pon dah xtau nak cakap apa.

Peace no war ^-^


posted by bukannamasebenar @ 10:11 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
 
~PROFILE~
My Photo
Name:
Location: Beringin Valley(bukan tempat sebenar), Dunia(bukan tempat sebenar)
~PREVIOUS POST~
~ARCHIVES~
~DISCLAIMER~
Semua nama yang digunakan dalam penulisan di blog ini adalah menggunakan bukan nama sebenar
~KUMPUL PENDAPAT~


ShoutMix chat widget

~CLOCK~
~CALENDAR~
~VISITORS INFO~

~KYUEM LINKS~
Template by
Blogger Templates