Sunday, January 25, 2009
MACAM2 ADA
Akhirnya setelah beberapa kurun penulis x update blog ni, dapat juga penulis update. Bukn apa, kat kolej dalam hutan (bukan tempat sebenar) tempat penulis bermastautin tu sibuk amat dgn aktiviti2 yg sgtla banyak hingga x bhenti-henti. Dengan Icannya, CNY, dan tak ketinggalakn bangsawan (ramai sebut bangsatwan@bangsa sawan). Kebetulanla cuti skrg ni haa. bolehla penulis balik dan mengupdate blog ni.

Pertama sekali penulis nk ckp pasal Palestin. Penulis xnak crita psl apa yg blaku kt Palestin tp apa yg blaku kt kolej dlm hutan ni. Ntahla. Penulis tsangatla kcewa dgn apa yg blaku. Bukan apa. X nampak apa progrm pon yg dibuat. Sekdr qunut nazilah dan kutipan derma. Nur Jumaat juga. Tu pon ntah brapa kerat je yg baca. Ada satu malam tu penulis lepakla kt kafe. Biasala makan2. Sambil tu tgok brita. Adala seorg kwn penulis ni mpersalahkan Palestin atas apa yg blaku. Penulis mula2 nak mrah juga tp x jadi. penulis terangkn kt dia. Rupa2nya memg dia xtahu apa sbenrnya blaku. Jadi nak salahkan siapa ni? Apapon penulis ucapkan tahniah kat SC yg dah nk letk jwtn tu menerbitkn newsletter edisi terakhir. Bukan nk bg kata2 terakhir tp buat edisi khas untk Gaza. Ada 2 helai. Satu warna hijau satu warna kuning. Semua exco bg kata2 masing2. Tsentap jugakla penulis lpas baca newsletter tu.

Isu kedua yg penulis nk sentuh ialah surau. Penulis tgok surau tu makin lama makin sepi. Makin hari makin kurang ahli. Ada org kata sebb bangsawan. Tp penulis x la nak rasa mcm tu. Adala btolnya tapi yg g bgsawn tu brapa kerat je haa! Kalo g tgok kt tempt house2 buat keje mcm xd org pon. Secoek je yg ada. Sama2la kita pk kan mcm mana nak atasi mslh ni. Ni bukan penulis ckp pasal Subuh ni! Tapi 4 waktu yg lain. Kalo asar tu sunyi sepi je rasanya.

Isu seterusnya. fuuh. Banyak pulak penulis merepek kali ni. yela. Dah lama x mempuaka niang rapik (merepek). X lain dan x bukan, bangsawan. Ada org tu penulis tgok sebelum ni rajin btol g surau. Solat di awal waktu gitu. tapi smenjk mende2 ni start, alhamdulillah masih bsolat tp slalu sgt di akhir waktu. Ada yg dlu mukenya fuuuh. manis betol. Senyum je memanjang. Tp skrg ni penulis tgok pon tensen. Muka masam mengalahkan cuka!

Ckupla penulis merepek kali ni. Nanti insyaAllah penulis smbg lagi. Same2la kita pk kan mcm mana nk atasi mslh2 yg blaku ni. Lpas tu, kena sdarkn n btau kpd org yg xtau. Penulis dah sedarkn n btau korg. Korg kenala sedarkan n btau org lain yg x sedr pulak. Hihi.

NO MORE PEACE BUT WAR ON ISRAEL
posted by bukannamasebenar @ 3:34 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
 
~PROFILE~
My Photo
Name:
Location: Beringin Valley(bukan tempat sebenar), Dunia(bukan tempat sebenar)
~PREVIOUS POST~
~ARCHIVES~
~DISCLAIMER~
Semua nama yang digunakan dalam penulisan di blog ini adalah menggunakan bukan nama sebenar
~KUMPUL PENDAPAT~


ShoutMix chat widget

~CLOCK~
~CALENDAR~
~VISITORS INFO~

~KYUEM LINKS~
Template by
Blogger Templates